Om oss

Donna o Ferro

För oss, Kerstin & Willy Sörqvist, har hundar alltid varit synnerligen närvarande. På 70-talet handlade det om långhårig tax som gav oss mycket glädje i vår hemmiljö såväl som i skogen som i skärgården. Både Donna och Ferro tävlade i viltspår och användes också som eftersökshundar. Båda har satt outplånliga avtryck hos oss och varje gång, vilket i och för sig verkar vara alltmer sällan, som vi träffar på en långhårig tax, klickar det till lite extra i bröstet.

I början av 80-talet flyttade det in en schäfervalp från Pilfalken hos oss. Det var också nu som Kennel Esswald registrerades. Det blev starten på en nästan 30-årig period med schäfer. Med tävlingar, utbildningar och testbanor. En upplevelse- och lärorik period i blandade miljöer. Ganska omgående började också intresset för avel och vid periodens slut summerar vi att det blev nära 30 kullar med schäfervalpar.

I början av 2000- talet utökades flocken med en vit storpudel som snart fick följe av ännu en rasfrände. Denna gång en svart från samma kennel.

Sedan 2009 har kenneln endast pudel.